За мен

Здравейте! Аз съм М, по-известна като кака ви Цура (укривам се от властта, затова предпочитам да остана анонимна) – скоро станах на 30, разбрах, че съм жена с първата си бременност (никой не казва „бременно момиче”). Но в мислите си съм същата, каквато бях на 17, само малко по-мъдра и опитна. Имам две деца, момче и момиче, засега. Засега две, не засега момче и момиче, макар че човек никога не знае. Живея в парижко предградие. Статиите в този блог претендират. Затова не взимайте всичко, което четете за чиста монета. Zura = Цура, Mode = състояние. Цура е жена, проста и засукана едновременно, силна и слаба, добра и ехидна, модерна и старомодна по своему. Mode може да се чете и като мода, но не само. Fashion е нещо ново, моментно, нещо, което идва и си отива, докато Mode е и състояние на духа, на мислите, на чувствата, начин, по който правим нещата, стил, с който се заобикаляме… Защото много често хората от модния свят се опитват да ни убедят, че купувайки нещо ще бъдем, а всъщност резултатът е, че само изглеждаме. Колко много книги има на заден фон в модните фотосесии! … А колко ли от тях са прочетени от когото и да било от екипа, заснемащ умопомрачителната девойка, облечена в скъпи дрехи, заела безтегловна поза пред света? Тя НЕ Е! Ние СМЕ! Аз, Вие, ти, но не и тя… Модата не е най-важното в света, по-важно е, например, да има достатъчно любов между хората и да няма войни. Затова не приемайте модата буквално, а я вижте като това, което е – бизнес, инструмент за манипулация, отражение на времето, на мястото, на събитието. Вие не трябва да се приравнявате с дрехата, тя трябва да ви допълва, да ви разкрива, да привлича погледа към съдържанието, а не вие да привличате с поведението си погледа към дрехата. Не се превръщайте в празна черупка. Не се стремете да бъдете красиви на всяка цена, с всичкото време и пари, които това усилие изисква. Отделете от себе си, за да прочетете книга, да попътувате и видите нови места, да се срещнете с неочакваното, да разкриете неподозираното в себе си, да се смеете, да прекарате време с близките си, да обърнете внимание на приятелите си… Всичко това ще ви направи по-красиви отвътре и това неминуемо ще проличи отвън. Дори да сте облечени в анцуг и джапанки. Често красотата е в жестовете, сексито е в погледа, привлекателността идва от ума и от това, което казвате. Новата дреха може да помогне единствено на вас – да се видите по различен начин, да обикнете тялото си, да сложите в нова рамка картината на своята личност. За околните тя не променя нищо, самочувствието, което вие сами изграждате в себе си е това, което би могло да привлече околните. В блога си пиша за това как аз изграждам своето отношение към себе си и се опитвам да помогна и на другите да го открият и покажат на света. Защото в крайна сметка, най-важно е да се чувстваме добре и да сме щастливи. Останалото са дреболии и суета.

За контакти: zuramode@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/zuramodeblog

(Нямам нищо против постовете ми да се използват от други сайтове, стига да водят чрез линк обратно към моя блог като източник на информацията)

Advertisements

19 thoughts on “За мен

  1. Cura in Serbian means “a girl”. 🙂 It was also my grandmother’s nickname throughout her life (her father gave it to her because she was the youngest of his six kids).

    • Oh, you’re more than welcome.

      There’s a theory that helping other people (bloggers in my case) to succeed can bring success to yourself. I believe in that. I wish you good luck and inspiration so that you can express your creativity with no limits! 🙂

  2. My name is Zura… after my great grandmother who was Scottish… I have always wondered what Zura meant 🙂

What do you think about this?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s