Дара или Гери-Никол да поканя за крещенето?


Мислих си, трябва да напиша нещо по темата, как ще оставя нещата така?

Какво, по дяволите, се случва в БГ музиката? На БГ поп-сцената? Ами на R’n’B-сцената? Някакво недоразумение ще да е, някакъв Франкенщайн? И мислех да ви занимая с тези две персони, заради огромната прилика между тях като жанр, стил, възраст, музика, (музика?!), клипове, размах в плагиатството… и т.н., и т.н. Едната малко повече мислех да нападна, понеже ми се срути тотално в очите, другата мислех даже да я оправдая леко, понеже като не съм я познавала от преди това, малко по-нелично отношение имах към нея, а и, как да кажа, по ѝ отива сякаш… Давах си ясно сметка, че ако го направя, това ще генерира допълнителен сеирлък, респективно, трафик, около тези две личности популярни, тези две новоизгрели звезди на българската естрада, тези два класа на тийнейждърското плодородие. А както знаем, колкото повече скандал, толкова повече внимание, толкова повече гледания, толкова повече участия, толкова повече парички и накрая „няма лоша реклама”. Дотук добре, ето, пиша вече, те и без това няма да страдат от липса на внимание, така като ги гледам, и двечките.

Стана ми жал обаче за момичетата. Викам си, толкова млади, защо сега да ги нареждам, да им отварям очите за това как някой се е подиграл с тяхната младост, с тяхното детство направо, с тяхната крехкост, с тяхната невинност и с техния талант? Защо да им обяснявам надълго и нашироко какво точно е направила българската музикалната индустрия с тях и какво предстои да им се случи от тук нататък? Явно те самите са пожелали да скочат в дълбокото и по този откровен и недвусмислен начин да заявят „Ние сме новите, дишайте ни прахта!” Или някой им е подшушнал, че САМО ТАКА могат да пробият в България, на фона на чалгата.

От друга страна, се запитах, коя пък съм аз, че да съдя, да давам оценки, да коментирам, да морализаторствам? Не е като да имам милиони гледания в тубата, а познанията ми за шоубизнес се изчерпват с няколкото клипа с по 15 гледания „уроци по китайски за деца”, които съм качила, както и една бонус-песничка за „патенцето е сърдито”. Хич даже няма да я зачеквам темата, ще си мълча и ще си се възмущавам наум.

И накрая, когато отворих пак тубата и ми изскочиха пак редицата нови български изпълнители с тези две дами сред тях, поогледах се, попрецених ситуацията и си казах: „Ми то е ясно като бял ден, бе, како Цуре! Погледни колко хилки има, примерно, Михаела Филева, чиято песен излезе горе-долу по същото време, погледни колко милиона има другата! Че и двете са ползвали един и същи похват – няма значение. Крайният резултат е важен – крайният! А той е – достигната публика, гледан милиони пъти клип, цъкащи с език баби и ей-такива лели като мен и в крайна сметка, концерти, клубове, барове, села, паланки, морета, хотели – всичко тук и сега!”

Така си казах и реших да не се занимавам с неща извън моята компетенция.

P. S.: Предчувствам една голяма медийна битка между двете девойки, нещо като онова между Кристина Агилера и Бритни Спиърс по мое време, ама на балканско ниво

 

What do you think about this?

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s