10 стилни съвета за бъдещи Дядо Коледовци


Удари декември, а мен ме удари музата и реших да спретна една бърза коледна статийка с някои наглед очевидни неща, но пък доста важни!

И така, как трябва да изглежда един модерен, комерсиален, материален Дядо Коледа?

Най-общо, трябва да сте в червен плюшен костюм (панталон и … ъъъ… палто?) с бели мъхести краища – по яката, ръкавите и долния край на палтото, червена шапка с бял помпон и същото мъхесто чудо по периферията. Трябва ви и бяла брада (с мустаците към нея!), черни ботуши (а не както се пее в песента „с червените ботушки…” – познайте по кое време е измислена), черен колан с позлатена тока и червена торба от същата материя като костюма. Замалко да забравя и ръкавиците – те са абсолютен must have! Има си обаче и някои детайли, които често Дядо-Коледовците омаловажават. Ако ви предстои да бъдете Дядо Коледа, четете:

santa-claus-clipart2

  1. Задължително изперете костюма, ако сте го ползвали миналата година или сте го давали на свой познат/приятел… Никой не обича Дядо Коледа, който мирише на отлежала пот. Ако ще и пет пъти да е обиколил Земята.

2. Изберете ЧЕРВЕН костюм. Не бордо, не морков, а ЧЕРВЕН! Друг вариант е да разчупите традицията и да се издокарате в синьо, сините Дядо-Коледовци много успешно се наложиха в последните години като тенденция.

 

41cqs-2gepl-_ux342_

3. С брада от памук ще станете за смях. Ако пък е нещо като мръсен парцал – още по-зле! Най-добре да имате истинска, побеляла брада, но ако още не сте достигнали такава мъдрост, намерете си хубава, бяла, пухкава брада, като от реклама! Така прекрасно ще пресъздадете идеята за Дядо Коледа…

santa

4. Белите пухкави материи ще изглеждат много по-добре, ако са от естествен косъм. Но дори и да не са, можете да ги направите по-пухкави като просто ги разрошите с помощта на гребен.

5. Ако държите да не ви познаят, замислете се и за някакви очила, нали сте стар – простено ви е. Само не слагайте слънчеви, че децата са любопитни, не върви да лъжете, нищо, че вие самият сте една лъжа.

real-santa-claus

6. Не забравяйте и румените бузи и нос – може да постигнете лесно този ефект с помощта на червило и пръст.

7. Дядо Коледа по традиция е дебел. Вярно, дискриминативно е спрямо всички слаби мъже, които искат да влязат в образ, но пък винаги могат да сложат по една възглавница тук и там и да ги пристегнат с нещо, така че да не падат.

cvr-coca-cola-art-christmas-santa12

8. Не питайте децата дали са били добри през годината – що за глупав въпрос? Естествено, че под натиска на подаръците всеки ще ви отговори утвърдително! Много родители не са съгласни с идеята децата да се държат добре САМО ЗАРАДИ подаръците. Говорете им за по-интересни неща, опитайте да ги научите на нещо ново или да им разкажете за Лапландия… Един кандидат-Дядо Коледа трябва да бъде информиран, за да може да задоволи детското любопитство.

9. Ще направите голяма услуга на родителите и ще им спестите неудобни въпроси, ако просто признаете, че не сте Дядо Коледа, а актьор. Може все пак да обясните, че това се налага, защото онзи Дядо Коледа, който живее в Лапландия (без да споменавате думата „истински”, защото рано или късно децата ще разберат истината) няма физическата възможност да обиколи домовете на всички деца. Децата не са глупави и определено виждат, че Дядо Коледовците в различните търговски центрове, в детската градина и по различните коледни събития изобщо не си приличат. Не карайте родителите да се оплитат в лъжи, за да замажат нещата!

parents-reveal-how-kids-found-out-about-santa

10. Абе я по-добре направо не се преобличайте, а си бъдете вие и подарете на децата си време, прекарано заедно, накарайте ги да се замислят за истинските ценности, а не за материалните неща, обяснете, че подаръците са просто жест и се дават в знак на топли чувства. Научете ги, че човек трябва и да дава, а не само да получава. След време децата ще оценят откровеността ви.

dad-daughter

What do you think about this?

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s