НЕ правете тези 10 неща, ако сте абитуриенти!


Ах, този бал! Голяма подготовка, голяма еуфория, накрая една голяма дандания и толкова!

От година на година абитуриентските балове все повече се превръщат в един абсурден цирк, някаква манифестация на кича и суетата и всенародно избиване на един единствен комплекс – този за недоимъка. Но ще оставя философските размишления за друг път, понеже, когато аз бях абитуриентка, виждах нещата по коренно различен начин и ми се струваше много наложително да бъда красива на 24-ти май и че едва ли не от това зависи животът ми след това. Така че спирам с поучаването. 😉

Всяка година с интерес следя баловете и това как младите хора виждат купона през своите очи. Най-вече ме интересуват нагласите и вкусовете на подрастващите и спрямо това, което виждам, правя някакви мои си заключения. Прави ми впечатление, че някой път младежите не си дават сметка в колко нелепи ситуации попадат и какви ужасяващо абсурдни снимки качват в Интернет. Реших да подхвърля няколко съветчета, с които да помогна, за да не ви е срам по-късно когато разглеждате снимки от бала, а и на самия бал, да не привличате чак такова внимание с негативни неща.

  1. Не прекалявайте! Колкото по-семпла е роклята ви/костюмът, толкова по-добре. Мислете за визията си като цяло, а не като отделни елементи. Нека ако имате някакви къдрици в роклята, косата ви да не е задължително на същите къдрици. Тогава става прекалено. Акцентирайте върху една част от тоалета – аксесоар, дреха или пък прическа. Колкото повече „крещящи” неща имате по себе си, толкова по-голям е шансът да изглеждате вулгарно и пошло. Ако се водите твърде много по тенденциите на момента и изберете комерсиален вариант за визията си, много е вероятно след няколко години да ви се струва, че сте изглеждали ужасно. Всъщност, вкусовете ни се менят постоянно според модните тенденции и каквото и да изберете, възможността да мразите избора си или да се срамувате от него след време е огромна.

  1. За момичетата – не се разголвайте твърде много. Това не само че е демоде, а e и грозно. Може да подчертаете красивата си фигура и само с по-тясна рокля, не е задължително да лъщи гола плът от всяко вазможно място. Вие сте само на 18, не е нормално едно момиче да изглежда като порно актриса на тази възраст. Замислете се и се съгласете. Направете така, че след 10 години да не ви е срам.

  1. Не си правете снимки с официалния тоалет в домашна обстановка, освен ако не живеете в много изискано жилище. Съгласете се, че е много неуместно човек да изглежда като принц/принцеса и да е седнал на опърпаното канапе от студентските години на родителите си или да позира на фона на соц-секцията от втората половина на миналия век, която е останала в семейството като завещание от баба и дядо. Дааа, този тип снимки може да се разглеждат и като много хипарски, ама трябва да се представят на различно място за тази цел. Арт-арт, колко да е арт?
  2. Още по-нелепи са снимки от рода „аз съм експонат, нещо като Мики Маус, левче-кефче за снимка”. Еми, не е кул някоя много изискана мацка да е наобиколена от цялата си рода – както са си по клинове, анцузи и джапанки. Ако ще се снимате с роднини, поне нека да са и те в официално облекло. Ако някой настоява за такива снимки, убедете се, че те никога няма да попаднат в онлайн-пространството. За целта, правете физиономии или се обръщайте, уж случайно, така че да не ви се вижда лицето. 100 % тези снимки няма да бъдат публикувани.
  3. Не бъдете изкуствени! В момента, в който облечете официалния тоалет, вие сте друг човек. Изглеждате напълно различно и всички ще ви видят в нова светлина. Ако сте били задръстени, сега ще се откроите. Ако сте били много разкрепостени, сега е моментът да сте по-изискани. Със сигурност, печелившата формула е да бъдете себе си и да се държите достойно. Ако тръгнете да позирате, да влизате в роля, ще ви надушат от километри. В крайна сметка, доскоро сте ходили на училище с хората, с които сте на бала и малко или много ви познават. А и поставянето на маска означава минимум забавление, а все пак, идеята на абитуриентския бал е най-вече приятното преживяване и емоцията, а не демонстрацията на пари и физически данни, както много хора си мислят.

  1. Не привличайте внимание насила! Колкото повече го правите, толкова по-просташки ще изглеждате. Това с ненормалното крещене е прекрасен пример. Особено ако сте момиче. Оставете тази работа на момчетата – нека си викат. Те ще страдат на другия ден от пресипване. Много грозно е едно момиче да вика с пълно гърло и когато виждаме такива снимки по вестниците, направо се чудим, къде им е бил акълът на тези девойчета…

Към същата точка мога да добавя и наема на екстраординерно превозно средство, каквито станаха много модерни напоследък – трактор, каруца, комбайн, пожарна, камион, камила, шейна с кучешки впряг и… каквото там още се сетите. Ако толкова искате да сте с оригинално возило, наемете някой лъскав ретро автомобил, ще сте много по-стилни. А още по-удачен за имиджа ви вариант би било да се придвижите до мястото на срещата на велосипед, така както сте в официалния тоалет. Не само че ще привлечете внимание по един стилен начин, ами и защитавате „зелената” кауза.

  1. За дамите – не забравяйте бельото! Съчетайте го предварително с тоалета. Това е нещо, за което понякога не се замисляме. Аз например тичах да си купувам чорапи деня преди бала и се оказа, че са дефицит навсякъде, тъй като всички бяха решили да ги оставят за последния момент. Изберете подходящ сутиен, ако изобщо има нужда, да не се окаже, че се виждат презрамки и „развалят” модела на роклята. Силиконовите са абсолютно забранени! Помислете добре над това решение и, ако трябва, потренирайте с бельото и роклята вкъщи и проверете дали не се свлича нещо, дали не пада, защото няма да е приятно в деня на истината да трябва на всяка минута да си подръпвате нещо тук и там.

  1. За дамите – носете си удобни обувки, защото никой не може да издържи на токчета цяла нощ, освен ако не сте решили да седите на стол през цялото време. Ако по принцип не сте свикнали да ходите на токчета, поработете над походката си. Обувайте ги вкъщи и ходете колкото може повече, за да добиете необходимата увереност. На мен ми се струва много грозно и грубо да видя момиче, което иначе изглежда добре, но да си криви краката по време на ходене, или пък да ходи разкрачено като мъж или да си сгъва коленете като стъпва. Да не се случва и да си изкълчите я глезен, я нещо друго! Ходенето на ток си е изпитание и ако не ви се отдава, по-добре не рискувайте. Намерете си някои по-лъскави „балеринки”, които да ви се връзват с тоалета и не се мъчете.
  1. Не очаквайте твърде много! В крайна сметка, това е само една вечер и тя си отива, както и всички други вечери. Не си мислете, че всичко ще бъде перфектно и безупречно, по-скоро си представете най-лошия сценарий и се придържайте към него в очакванията си. По-добре да останете приятно изненадани, отколкото крайно разочаровани.

What do you think about this?

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s