Нова Зеландия: ледникът Фокс и наоколо


(Продължение от “Западното крайбрежие”; начало на поредицата ТУК)

Продължавайки обиколката на Южния остров, неизменно се озоваваме в някой от националните паркове, в който можем да се насладим на невероятни гледки. Предлагат се най-различни видове планински преходи с различна продължителност и различна степен на трудност. Едни от най-ярките атракции обаче си остават ледниците. Ако решите да правите дълъг преход с катерене на ледник, ви трябва солидна екипировка, а и предварителна подготовка. На такова приключение не се тръгва ей-така. Затова са и хеликоптерите, които вършат по-трудната част от работата вместо вас. Като казах хеликоптери, според някои статистики, Нова Зеландия е страната с най-много хеликоптери на глава от населението.Е, ние не се възползвахме от услугите им, решихме да повървим, но и прехода, който направихме до ледника Фокс беше само за няколко часа и не включваше катерене, така че всичко мина без инциденти. Останалите кадри са на път към град Куинстаун (Queenstown), а кадри от него можете да видите в ПРОДЪЛЖЕНИЕТО.

DSC01148DSC01152DSC01158DSC01163DSC01156DSC01171DSC01168DSC01176DSC01178DSC01195DSC01202DSC01184DSC01217DSC01238DSC01257DSC01263DSC01220DSC01255DSC01264DSC01270DSC01283DSC01291

Advertisements

9 thoughts on “Нова Зеландия: ледникът Фокс и наоколо

  • Хаха, благодаря… влюбих се в него от мига, щом го видях… Всъщност, той е там, за да каже, че пътят след бариерата е забранен и описваше възможните опасности, които могат да ми се случат…

 1. Случайно попаднах на този разказ и го прочетох с голямо удоволствие, радвам се, че си успяла да следваш любовта и мечтите си :)!

  • Благодаря ти! Желая на всекиго такива приключения, а не на последно място – любов и сбъднати мечти 🙂

 2. Невероятно, спиращо дъха изживяване!!!! Страхотно е, че го споделяш със всички които обичат приключенията и опознаването на екзотични места – така всеки може да почувства емоциите, които си изживяла. Благодаря и за ценните съвети, които даваш! Ще проверя обстойно как може да се емигрира семейно в Нова Зеландия!
  Желая ти много здраве, лябов и сбъднати мечти!!!!!

 3. Браво много вълнуващо приключение, благородно завиждам! Съжалявам , че навремето не заминахме, когато ни канеха там , ноооо никога не е късноо! Всичко е написано много професионално!!!

  • Благодаря, радвам се, че ви е харесало! 🙂 Пожелавам ви един ден да се озовете там, определено си заслужава да се види!

What do you think about this?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s