Нова Зеландия: от Оукланд до Уелингтън


(Продължение от гледки от Северния остров; начало на поредицата ТУК)

Ако някой си задава въпроса как точно се обикаля Нова Зеландия – ето един примерен отговор. Първо, трябва да се снабдите с автомобил. Може да купите сносна кола до 2000 новозеландски долара (около 2500 лв.) с мисълта след това да я продадете, разбира се. Купуването на кола е изключително лесно в Нова Зеландия, както и продаването – просто намирате кола на някой от ежеседмичните пазари, спазарявате цената със собственика, подписвате нещо като договор и след като му платите, колата е ваша. Остава само да я регистрирате (което става за около 10 минути във всеки пощенски пункт) и да я застраховате. Всичко това може да се случи за няколко часа. И ето, имате кола. Ако сте достатъчно добър в пазарлъците, можете да купите кола доста изгодно, а след това да я продадете на по-висока цена. И ето ви идея за бизнес в Нова Зеландия. Но да не се отклонявам. Колата, която ние купихме беше комби и позволяваше да се спи отзад, което доста улесняваше нашето пътуване и го правеше по-евтино, разбира се. Така бяхме доста свободни и можеше да пренощуваме практически навсякъде и когато пожелаем.

Следващата стъпка е да направите подробен план с местата, които искате да видите и да си разпределите времето. Добре е да се направи предварително резервация за ферибота от Уелингтън до Южния остров (или обратно, ако се налага). Ние прекосихме това разстояние само веднъж по вода, на връщане летяхме със самолет.

Това са някои от снимките, които направихме по пътя между Оукланд и столицата Уелингтън – включват снимки от пещерите Уайтомо (Waitomo Caves), обитавани от  т. нар. светещи червеи (Glowworm), които висят от сталактитите в пещерите и блещукат, когато е тъмно. Други са снимани от колата, видяхме огромно количество дъги – от единия край, до другия. Някои от тях съм запечатала, други все още се подвизават сред природата на Нова Зеландия и чакат друг пътешественик да ги открие. Може би точно ти, който четеш това, ще си следващият…

(Продължението четете ТУК)

Advertisements

What do you think about this?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s